وقتی میخوایم در مورد سبک پوشش و نحوه ترکیب آیتمهای مختلف، برای ساختن یک استایل جذاب صحبت کنیم؛ یکی از اولین مواردی که توجهمون رو جلب میکنه، نحوه ترکیب رنگهای مختلفه.
در واقع میشه گفت یکی از اصلیترین سوالها در دنیای مد و فشن همیشه این بوده که، چه رنگهایی با همدیگه ترکیبهای جذابی میسازن و چه اصولی برای ست کردن رنگها وجود داره.
ما هم در این مقاله سعی میکنیم به سوالات بالا جواب بدیم.
خیلیها تصور میکنن که اساسا موضوع ترکیب رنگها یک موضوع کاملا سلیقهایه و هیچ قاعده و قانون خاصی نداره. یک عده هم در مقابل هستن که موضوع رو کاملا بر اساس اصول ترکیب رنگها میبینن و هیچ فضایی برای خلاقیت باقی نمیذارن.
ولی شاید حقیقت چیزی بین این دو باشه.علیرغم اینکه خلاقیت در اینجا هم میتونه نقش خیلی مهمی داشته باشه و افراد میتونن با ترکیب رنگها بر اساس سلیقه شخصیشون ترکیبهای جذابی بسازن، اما یک سری اصول پذیرفته شده هم وجود داره که میشه ازشون استفاده کرد.
در ادامه سعی میکنیم به بخشی از این اصول اشاره کنیم.
از گذشتههای خیلی دور دانشمندها سعی کردن رنگها رو در دستهبندیهای مشخصی تقسیم بندی کنن و ارتباط بین اونها رو متوجه بشن. فیثاغورس احتمالا اولین کسی بوده که سعی کرده رنگها رو طبقهبندی کنه. این مسیر تا به امروز هم ادامه پیدا کرده، اما ایده چرخه رنگ امروزی، کار راجر بیکن دانشمند انگلیسی بوده که رنگها رو بر اساس تناژ گرم و سرد و خنثی تقسیم بندی کرده.
رنگهای گرم: قرمز، نارنجی، زرد، قهوهای و رنگهای مشابه
رنگهای سرد: آبی، سبز، بنفش و رنگهای مشابه
رنگهای خثی: سفید، سیاه، خاکستری و رنگهای مشابه
رنگهای مکمل: رنگهایی هستن که در چرخه رنگ در مقابل همدیگه قرار میگیرن. استفاده از این رنگها در کنار هم تضاد و پویایی رو در استایل شما ایجاد میکنه.
رنگهای مشابه: این رنگها در چرخه رنگ در کنار همدیگه قرار میگیرن و احساس آرامش و هماهنگی رو منتقل میکنن.
رنگهای خنثی: این رنگها با هر رنگ دیگهای به راحتی ست میشن و تعادل رو در استایل شما ایجاد میکنن.
یکی از موضوعات اصلی که در زمان استفاده از رنگهای مختلف باید بهش توجه بشه، روانشناسی رنگهاست. اینکه هر رنگی چه احساسی رو در افراد ایجاد میکنه.
این رنگها حس گرما، انرژی و پویایی رو ایجاد میکنن. ما در طبیعت این رنگها رو در آتش، خورشید و غروب آفتاب میبینیم.
رنگهای گرم تاثیرات زیادی بر روان افراد دارن. ما میتونیم با در نظر گرفتن این تاثیرات انتخاب بهتری در مورد رنگ لباسهامون در فضاهای مختلف داشته باشیم.
در کنار موارد بالا دو موضوع دیگه هم در مورد رنگهای گرم وجود داره که دونستن اونها باعث میشه، انتخاب بهتری داشته باشیم.
استفاده بیش از حد از رنگهای گرم میتونه باعث افزایش استرس و اضطراب در افراد بشه. پس بهتره در محیطهایی که نیاز به آرامش و کنترل احساساته، کمتر از رنگهای گرم استفاده کنیم.
بهتره برای حفظ تعادل رنگهای گرم رو در ترکیب با رنگهای خنثی مثل سفید و کرم استفاده کنیم.
رنگهای سرد معمولا در افراد حس آرامش و سکون رو ایجاد میکنن. این رنگها در طبیعت معمولا در آسمان، آب و گیاهان دیده میشه.
البته استفاده بیش از حد از رنگهای سرد میتونه حس سردی رو منتقل کنه، پس بهتره این رنگها رو در ترکیب با رنگهای گرم مثل قرمز و نارنجی استفاده کنیم.
رنگهای خنثی نه گرم و نه سرد هستن. این رنگها با هر رنگ دیگهای به راحتی ست میشن و میتونن ترکیبهای جذابی ایجاد کنن.
استفاده بیش از حد از رنگهای خنثی باعث میشه حس کسالت و یکنواختی در افراد ایجاد بشه، پس بهتره این رنگها رو در کنار رنگهای گرم استفاده کنیم.
ما برای انتخاب رنگهای مختلف لباس باید به موارد مختلفی توجه کنیم که در ادامه به مهمترین موارد اشاره میکنیم.
تناژ پوست یکی از اصلیترین مواردیه که در زمان انتخاب رنگ لباس باید بهش توجه کرد. به طور کلی میشه گفت ایجاد تضاد بین تناژ رنگ پوست و رنگ لباس ایده خوبیه. به این ترتیب اگر رنگ پوست شما سرد و خنثی است ( پوست روشنی دارین ) بهتره از لباسهایی با ترکیب رنگی گرم استفاده کنین و اگر رنگ پوست شما نسبتا تیره و گرمه بهتره لباسهای رنگ روشن بپوشین.
عامل مهم دیگه در انتخاب رنگ لباس، توجه به موقعیت و مکان استفاده از لباسه. معمولا برای محیطهای رسمی، رنگهای سرد و خنثی انتخاب بهتری هستن.
در حالی که در فضاهای دوستانه و صمیمی مثل دورهمیهای آخر هفته میتونین از لباسهای با رنگ گرم استفاده کنین.
یکی دیگه از موضوعاتی که در زمان انتخاب رنگ لباس باید در نظر بگیریم، هیکلمونه. به طور کلی پوشیدن لباسهای خیلی روشن باعث میشه درشتتر به نظر برسیم و برعکس استفاده از لباسهای با رنگ تیره جثه ما رو کوچیکتر نشون میده.
یکی از اشتباهات رایجی که در زمان انتخاب رنگ لباسها اتفاق میفته، استفاده بیش از حد از رنگهای متنوعه. به طور کلی بهتره بیشتر از ۳ رنگ مختلف در استایل خودمون به کار نبریم.
برای ایجاد تعادل در ترکیب رنگی لباسهای خودمون میتونیم از اکسسوریهای با رنگهای مختلف استفاده کنیم.
رنگی رو انتخاب کنین که حس خوبی به شما بده و اعتماد به نفس شما رو بیشتر کنه. توجه به روانشناسی رنگها و مواردی که قبلا مطرح شده میتونه باعث بشه انتخاب بهتری برای فضاهای مختلف داشته باشین.
برای مثال اگر نیاز به انرژی بیشتری دارین بهتره از لباسهایی با رنگ گرم و اگر نیاز به ایجاد حس اعتماد در دیگران دارین میتونین از لباسهایی با رنگ سرد استفاده کنین.
در این بخش چند توصیه و ترفند عملی برای ست کردن رنگ لباسها ارائه میدیم.
هر جا که صحبت از ترکیب و ست کردن رنگهای مختلف با همدیگه باشه، این قانون هم وجود داره. این قانون که به شکل تجربی به دست اومده، باعث میشه تعادل بهتری در استفاده از رنگهای مختلف داشته باشیم.
در این قانون ۶۰ درصد استایل شما از یک رنگ (رنگ غالب)، ۳۰ درصد از یک رنگ (رنگ ثانویه) و ۱۰ درصد هم از رنگ دیگه (رنگ تاکیدی) ساخته میشه.
معمولا در زمان استفاده از این قانون رنگها طوری انتخاب میشن که رنگ غالب و رنگ ثانویه در تناژهای رنگی مکمل یا یکسان باشن و رنگ تاکیدی برای ایجاد تنوع و پویایی استفاده میشه. برای مثال میتونین از یک روسری یا کیف قرمز در ترکیب با رنگهای دیگه به عنوان رنگ تاکیدی استفاده کنین.
مثالهایی از استفاده از قانون ۶۰-۳۰-۱۰:
برای استفاده از رنگهای مشابه میتونین از سایههای مختلف یک رنگ استفاده کنین. برای مثال قهوهای سوخته، قهوهای شکلاتی و قهوهای روشن ۳ سایه مختلف یک رنگ هستن که میتونین به شکل همزمان در استایل خودتون استفاده کنین.
برای افرادی که روحیه جسورتری دارن و میخوان ظاهر متفاوتی داشته باشن، استفاده از رنگهای متضاد ایده خوبیه. برای مثال ست کردن یک شلوار با رنگ خنثی با یک پیراهن از تناژ رنگ گرم میتونه ایده خیلی خوبی باشه.
چند مثال کاربردی برای ست کردن رنگهای مختلف:
و در آخر اینکه با شناخت درست از چرخه و روانشناسی رنگها و نحوه به کارگیریشون و البته خلاقیت خودتون میتونین استایلهای جذابی برای محیطهای مختلف بسازین. استایلهایی که علاوه بر شیک بودن باعث میشن تاثیر بهتری بر دیگران بذارین و به شما در رسیدن به اهدافتون کمک میکنه.
ارسال دیدگاه
دیدگاه ها
آخرین مطالب